Category


Public

NGV Pavilion

NGV Pavilion

Each year, the National Gallery of Victoria organise a two-stage architectural competition for a pavilion in the Grollo garden of the museum. This year, lacoste+stevenson designed a giant QR code maze creating a surprising and memorable backdrop for NGV’s collection of garden sculptures. the maze is both perceptibly man made and natural. over-time the geometry..
DOUBLE PARK

DOUBLE PARK

    Public Amenities for North Sydney Council Public amenity buildings are very useful but no one wants to see them in the public domain. At the same time, people want to feel safe and enjoy using them. Given this dichotomy, what is the best way to lessen the impact of a new amenities block..
ULTIMO PRIMARY SCHOOL

ULTIMO PRIMARY SCHOOL

    Ultimo PYRMONT Public School REDEVELOPMENT Competition Winner Ultimo is one of Sydney’s densest suburbs. (98% of the children going to the school live in an apartment). Children living in intense urban environment are disconnected from the natural world. It is ironic that in Australia; the 7th least densely country in the world, where..
VENICE BIENALE

VENICE BIENALE

    “Fundamentals” will be a biennale of Optimism, celebrating “the richness of architecture’s fundamental repertoire” over the last 100 years. The exhibition will explore the ways that Australian residential architecture has evolved from 1914 as a specific response to and celebration of light, climate and environment as a fundamental aspect of design.  The brief..
WESTERN SYDNEY PARK

WESTERN SYDNEY PARK

The public amenity block designed for the Bungarribee Precinct in the Western Sydney Parklands is cleverly disguised and almost vanishes into nature. The polished stainless steel surface reflects the park, concealing the building and giving the sense of an unobstructed view. This discreet amenity block reduces the visual impact on the park, whilst simultaneously offering..
River City Square

River City Square

“Here the tide ceased to flow and all further progress for boats was stopped by a flat space of large broad stones over which a fresh water stream ran.” Surgeon John White (with Governor Phillip in search of good farmlands and place for the new settlement). 24th April 1788. ‘Freshwater Square’ is the original junction..
PHIVE

PHIVE

    INVITED COMPETITION – 30TH MARCH – WINNING DESIGN 5 Parramatta Square is designed as an extension of its civic heart, Parramatta Square, growing out of the Square in a natural fragmented pattern, providing a natural escarpment of public spaces which can be climbed and explored. The design delivers civic permeability through physical and..
HOBART WATERFRONT

HOBART WATERFRONT

Hobart’s waterfront has undergone a number of significant changes over the years. Initially conceived as both a working port and a point of exchange to the outside world Hobart harbour has suffered from the progressive squeezing out of industry to make the area more ‘attractive’ and ‘clean’. It is this progressive gentrification of the harbour..
FRENCH SCHOOL LABS

FRENCH SCHOOL LABS

The French School of Sydney is growing. It gained nearly 100 students in two years. To cope with this growth the school is undertaking the refurbishment of block E where the ground floor was turned into new science laboratory facilities and the first floor now converted into four new classrooms out of the existing three...