Amenities and Picnic Shelters


See-Saw

Client
Western Sydney Parklands Trust
Architects
Lacoste + Stevenson
Year
2013
Program
Public
Status
DA Approved
Scale
> 10 m²

The public amenity block designed for the Bungarribee Precinct in the Western Sydney Parklands is cleverly disguised and almost vanishes into nature. The polished stainless steel surface reflects the park, concealing the building and giving the sense of an unobstructed view. This discreet amenity block reduces the visual impact on the park, whilst simultaneously offering comfort and privacy. The roof line, inspired by the notion of a see saw, is angled in such a way that it allows for ample natural light and ventilation.

Architects in association: Lacoste + Stevenson Architects
Date: 2013
Location: Quaker’s Hill, Western Sydney Parkslands NSW   -33.737976, 150.867345
Team: Thierry Lacoste, Melanie Schonfeld
Landscape architects: JMD Design – James Grant